Legjobb ár garancia. Ne keresgéljen tovább a neten: a Green Flames garanciát vállal arra, hogy a legjobb árat itt találja

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/333 58 58

Gyakran Ismételt kérdések

Kérdések és válaszok cserépkályhákkal, kandallókal kapcsolatban

 

Melyik jobb: a kandalló vagy a cserépkályha?

Mind a kettő jó, csak mind a kettő másra. Míg a cserépkályha fő fűtésre való, azaz folyamatos üzemmódban működik igazán hatékonyan, addig a kandalló szakaszosan üzemeltethető, igazodva ezáltal a felhasználó igényeihez. Hatásfokában egy jó kandalló és cserépkályha között nincs különbség. Hangsúlyozom: a különbség a felhasználás módjában rejlik.

Milyen nehéz egy hordozható kályha?

A hordozható kályhák súlya a 250-450kg-ot is elérheti, ezért szállításához minimum 4 ember szükséges.

Hogyan lehet tisztítani a cserépkályhát?

 A cserépkályhát száraz, puha ronggyal szabad csak tisztítani. A kályha belső tisztítását bízza szakemberre.

Épített vagy hordozható készülék?

 Azoknak, akik tudják, hogy a mostani otthonukban már csak rövid ideig fognak lakni, nem biztos, hogy megéri egy épített kandallóba, vagy cserépkályhába beruházni. Számos alkalommal az is gond, hogy a lakótérben nincs annyi hely, amennyi egy épített kandalló elhelyezéséhez szükséges lenne. Ilyenkor reális alternatíva, valamilyen mobil készülék beszerzése, melyek közül többféle teljesítményű, kialakítású, stílusú és árfekvésű kályhát, kandallókályhát és csempekandallót forgalmazunk.

Mikor szükséges hamuajtót beépíteni?

Ha szénnel is akarnak fűteni , nem csak fával (vegyes tüzelés), akkor szükséges a hamuajtó beépítése. A két ajtó közötti rostélyon potyog le a szén salakja, amit a hamuajtón keresztül lehet kiszedni. Fatüzelésű kályhákba akkor építenek hamuajtót, ha a kémény huzatát akarják ezáltal megnövelni.

Milyen üvegek vannak a kályhaajtókban?

Kerámia üveg: 800 Celsius fokig hőálló, könnyen tisztítható.