Legjobb ár garancia. Ne keresgéljen tovább a neten: a Green Flames garanciát vállal arra, hogy a legjobb árat itt találja

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/333 58 58

Kandalló

 

    

Kályha és a kandalló közt az a különbség, hogy a kandalló minden esetben egy körülépített tűzterű fűtőberendezés. A burkolat, amellyel körülépítik, lehet kő, kerámia,, márvány, stb. A tűztér készülhet öntvényből, samottból, és lehet nyitott, vagy zárt kivitelű. A kandallóépítéshez megfelelő kémény, valamint a leghatékonyabb fűtési rendszer kiépítése szükséges, hiszen ma már nemcsak egy helyiséget, hanem akár az egész házat ki lehet fűteni vele. 

 

A kandallók szabályzása nagy változáson ment keresztül. Az elsődleges égési levegő alapvetően szükséges az égés szabályzásához. Ezt már az első zárt tűzterű kandallóknál is alkalmazták. A 20. század végén az elsődleges égési levegő szabályzáshoz társult a szekunder égési levegő amely az égés hatásfokát hivatott javítani ugyanúgy mint a szilárd tüzelésű kazán esetében. Napjainkban megvalósult a kandalló tűzterek tökéletes égési optimalizálása, melynek során a nyitott kandalló kb. 30%-os hatásfokától elérkeztünk a zárt utóégéssel kombinált tűzterek akár 90%-os hatásfokához. Az égést a legmodernebb kandalló tűztereknél elektronikus szabályzás irányítja, minimálisra csökkentve a káros anyag kibocsátást.

 

A kandalló szinte magától értetődően a ház központi szerkezeti- és látvány eleme. A teret annyira uralja, hogy a legapróbb változtatás is, ami a környékén, párkányán, vagy burkolatán történik, megváltoztatja a helyiség hangulatát. ideális esetben stílusa és mérete illik a helyiséghez, a kandalló vonzó és jól megközelíthető helyre kerül. Amikor választunk, azt érdemes eldöntenünk, hogy kiugró, vagy süllyesztett típust építsünk-e, és a borítása színes csempe, kő, vagy fém legyen-e. A márvány és a gránit borítás luxuskategória, és pillanat alatt megemeli a helyiség színvonalát.